Поставување на куполата

Дортмунд 26.09.2019г.
Пред празникот
„Воздвижение на чесниот Крст-Крстовден“
бевме удостоени и да на нашата Црква биде поставена куполата со св.Крст.
Светило ,сведоштво за сите нас.
Радувајте се и веселете се ,оставаме белег дека постоиме како верен народ ,чеда на светата македонска православна црква.