Monat: Februar 2019

Бетонирање

Во слава на Бога  и по молитвите на светите браќа Кирил и Методиј,интензивно се одвива градбата на новата Црква.Стигнавме до фазата бетонирање на плочата,ископ на канализација за атмосферски води. На градилиштето се донесени и блокови и материјал за зидање,и наскоро ке почне и оваа фаза ,така што набргу нашето срце и душа преку убавата глетка …

Бетонирање Weiterlesen »

Освет на камен темелник

Каде и да живееме ние Македонците не забораваме кои сме и од каде сме . Во овој свет покрај телесните приоритети ние си ги знаеме и духовните потреби и било каде и да сме во светот своите корени и вера си ги  почитуваме.Од многуте населени места по целиот свет таков дел е и републиката Норт …

Освет на камен темелник Weiterlesen »