Поставување на куполата

Дортмунд 26.09.2019г. Пред празникот „Воздвижение на чесниот Крст-Крстовден“ бевме удостоени и да на нашата Црква биде поставена куполата со св.Крст. Светило ,сведоштво за сите нас. Радувајте се и веселете се ,оставаме белег дека постоиме како верен народ ,чеда на светата македонска православна црква.

Поставување на куполата Read More »