Активности околу новата Црква

Почитувани,паралелно со пандемијата ,но со Ваша огромна помош работиме околу Црквата и многу нешта постигнавме. Продолжуваме понатаму ,заеднички и сложно. Кој колку може помагајте ,како би го ова дело довршиле.

Активности околу новата Црква Read More »

Поставување на куполата

Дортмунд 26.09.2019г. Пред празникот „Воздвижение на чесниот Крст-Крстовден“ бевме удостоени и да на нашата Црква биде поставена куполата со св.Крст. Светило ,сведоштво за сите нас. Радувајте се и веселете се ,оставаме белег дека постоиме како верен народ ,чеда на светата македонска православна црква.

Поставување на куполата Read More »

Активности околу новата Црква

Од идеја до реализација! Секоја радост е потполна кога е и заедничка.Така е и со новата Црква ,која благодарение на голем број на верници ,интензивно и успешно се гради.Во период од околу 2 и пол месеци стигнавме до фазата кров. Секоја цигла секој камен си има своја историја и дава белег и душа за сите

Активности околу новата Црква Read More »

Бетонирање

Во слава на Бога  и по молитвите на светите браќа Кирил и Методиј,интензивно се одвива градбата на новата Црква.Стигнавме до фазата бетонирање на плочата,ископ на канализација за атмосферски води. На градилиштето се донесени и блокови и материјал за зидање,и наскоро ке почне и оваа фаза ,така што набргу нашето срце и душа преку убавата глетка

Бетонирање Read More »

Освет на камен темелник

Каде и да живееме ние Македонците не забораваме кои сме и од каде сме . Во овој свет покрај телесните приоритети ние си ги знаеме и духовните потреби и било каде и да сме во светот своите корени и вера си ги  почитуваме.Од многуте населени места по целиот свет таков дел е и републиката Норт

Освет на камен темелник Read More »