Изградба на новата Црква

Црква од сите и за сите ! Да ја изградиме оваа Црква сите заеднички во слога и љубов и да засвети ова светило овде во Германија -сведочејки за постоењето на еден свет верен македонски православен народ . Кој колку можеме на секаков начин да помогнеме и учествуваме во ова дело и да оставиме белег за радост …

Изградба на новата Црква Read More »

Градба на нашата Македонска православна црква

Македонската православна црковна општина „Св. Кирил и Методиј“ беше основана во 1990 година, и во 2002 година ја купи поранешната новоапостолска црква во Дортмунд-Хусен. Од самиот почеток ова место беше место на привлекување за многу верници од Дортмунд и околината. На неделните и празничните богослужби од година во година присуствуваа се повеќе верници. Посебно на …

Градба на нашата Македонска православна црква Read More »