Изградба на новата Црква

Црква од сите и за сите !
Да ја изградиме оваа Црква сите заеднички во слога и љубов и да засвети ова светило овде во Германија -сведочејки за постоењето на еден свет верен македонски православен народ .
Кој колку можеме на секаков начин да помогнеме и учествуваме во ова дело и да оставиме белег за радост на нашите дечиња и идни генерации.

Во втората недела од месец Јануари 2019г.интензивно започна градбата на новата Црква .

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *