Градба на нашата Македонска православна црква

Македонската православна црковна општина „Св. Кирил и Методиј“ беше основана во 1990 година, и во 2002 година ја купи поранешната новоапостолска црква во Дортмунд-Хусен. Од самиот почеток ова место беше место на привлекување за многу верници од Дортмунд и околината. На неделните и празничните богослужби од година во година присуствуваа се повеќе верници. Посебно на …

Градба на нашата Македонска православна црква Read More »